Jumaat, 28 Mac 2008

Siap juga akhirnya

Alhamdulillah!

Selepas memulakan penulisan pada bulan November tahun lalu, akhirnya aku berjaya menintakan perkataan terakhir bagi nopen (novel pendek) bertajuk "Menagih Janji Langit Malam." Hampir lima bulan masa yang diperlukan untuk menyiapkan nopen ini. Sebenarnya lebih 90% kandungan nopen ini siap pada bulan Disember lalu tetapi aku terpaksa "berehat sementara" bagi menumpukan perhatian kepada beberapa urusan penting di pejabat dan juga urusan peribadi. Namun semalam aku bulatkan tekad untuk menyiapkan juga nopen ini, dan akhirnya siap juga "Menagih Janji Langit Malam." Ini bermakna satu daripada sasaran kedua untuk tahun 2008 telah berjaya aku penuhi.

"Menagih Janji Langit Malam" adalah sebuah kisah fiksyen sains yang secara peribadi aku rasa sedikit pelik dari biasa. Buat masa ini, aku tidak dapat dedahkan lagi sinopsis kisah ini tetapi insya-Allah, bila sampai masanya, aku akan kongsikan sinopsis nopen ini di blog ini.

Untuk makluman juga, "Menagih Janji Langit Malam" adalah satu daripada tiga nopen yang aku akan terbitkan bersama-sama novelis Izza Aripin yang juga akan menulis tiga lagi nopen. Semua nopen ini bertemakan fiksyen sains dan fantasi.

Siapa penerbit antologi nopen ini? Bilakah antologi ini akan menemui pembaca? Nantikan maklumat yang akan disampaikan dari semasa ke semasa.

0 maklum balas: