Rabu, 14 Mei 2008

Mempersembahkan "Transgenesis: Bisikan Rimba"

Debaran menanti kulit hadapan Transgenesis: Bisikan Rimba telah berakhir. Aku secara kebetulan melayari laman web PTS Sdn Bhd dan terjumpa kulit buku hasil tanganku yang kedua ini. Ikhlas aku katakan, untuk satu waktu yang agak lama, aku terkesima. Bukan kerana tidak puas hati. Bukan kerana kecewa. Tetapi kerana gembira. Malah, aku berani katakan yang kulit buku ini antara yang terbaik yang pernah aku lihat. Aku ucapkan terima kasih kepada editor PTS, saudara Mat Jan dan juga warga kerja di syarikat tersebut di atas hasil yang berjaya mencuri hatiku.

Seperti yang telah aku janjikan, di bawah ini adalah kulit hadapan novel Transgenesis: Bisikan Rimba.

Dan di bawah ini pula, sinopsis yang disediakan oleh editor yang juga boleh dilihat di pautan ini:

Teknologi memindahkan genetik haiwan dan tumbuhan kepada embrio yang diklonkan daripada manusia sudah ditemui. Kini pakar genetik boleh mencipta manusia dengan kelebihan istimewa. Manusia dengan deria hidu sensitif seperti anjing, misalnya. Ataupun, manusia yang boleh menghasilkan makanan sendiri melalui fotosintesis. Inilah yang dilakukan oleh pakar genetik di Institut Trans-DNA secara rahsia.

Sehinggalah segala-galanya terbongkar, apabila subjek eksperimen yang terbebas dari makmal mula membunuh orang awam...


Dalam
Transgenesis: Bisikan Rimba, Amir Husaini menggabungkan bakat penulisan luar biasa dan pengetahuan saintifik menakjubkan bagi menghasilkan fiksyen sains thriller yang hebat lagi mendebarkan!
Difahamkan novel ini akan berada di pasaran pada 31 Mei nanti. Nantikan kemunculannya dan dapatkan naskhah peribadi anda!

Isnin, 12 Mei 2008

Lagi komen "Ombak Senja"

Alhamdulillah nampaknya masih ada yang sudi memberi maklum balas mengenai Ombak Senja. Kali ini aku menerima sepucuk (?) mel elektronik daripada saudari Afifah Fiey. Terima kasih kepada saudari Afifah yang sudi memberikan pandangan.

OS satu cerita yang menarik isi kandungannya, penuh dengan etika dan memberi ruang untuk membaca pemikiran manusia. Penulis berjaya menggambarkan kesedihan zirul masa kematian hairi..saya sangat tersentuh.huhu.dan yang bestnya banyak unsur suspend..apapun, untuk novel pertama, pasti ada sedikit kelemahan yang perlu diperbaiki, saya perasan terdapat kesalahan dalam struktur ayat dan ejaan...

Kawan saya pun dah baca, katanya not bad..untuk seorang saintis dan ahli pemikir..., boleh dipertingkatkan lagi..dan saya tahu, proses menghasilkan sebuah novel bukan satu proses yang mudah, dan memerlukan idea yang betul2 berbeza daripada orang lain..tahniah

But, overall, this novel is full of message yang boleh bagi satu tamparan kepada mereka yang mempunyai perspektif seperti emak zirul..hehe..