Khamis, 27 Mac 2008

Sayembara Fiksyen Sains dan Teknologi

Lama sungguh aku tidak mengemas kini blog ini. Alasan lapuk - hambatan tugas dan kesuntukan masa - menjadi hujah pembelaan buat diri ini. Kepada pengunjung-pengunjung setia, aku pohon ampun dan maaf kerana tidak berkemampuan untuk memasukkan catatan-catatan baru semenjak kebelakangan ini.

Walau bagaimanapun, aku ingin menyampaikan perkhabaran yang diterima daripada saudara RMN mengenai Sayembara Fiksyen Sains dan Teknologi. Sebenarnya aku diberitahu tentang sayembara ini pada bulan Oktober tahun lepas oleh novelis Rabiatul Adawiyah. Aku cuba menghubungi pihak penganjur iaitu Penerbit Universiti Teknologi Malaysia menerusi e-mel pada 4 November yang lalu, tetapi tidak ada sebarang maklum balas yang diterima.

Pagi ini, aku menerima e-mel mengenai perkara ini daripada saudara Yosman Mohd Bain dari Penerbit UTM yang memaklumkan tentang kelewatan yang disebabkan oleh masalah teknikal. Dan apabila aku memasuki blog ini, aku terpandang pesanan yang ditinggalkan oleh saudara RMN mengenai perkara yang sama. Lantas, di sini aku uar-uarkan perkara ini kepada sesiapa yang berminat untuk menyertainya.

Adakah aku akan menyertai sayembara ini?

Minat itu ada... tetapi aku belum pasti sama ada aku punya kudrat untuk menyertai. Aku hanya mampu berkata, "insya-Allah."

0 maklum balas: