Rabu, 21 Mac 2007

Menulis semula novel kedua

Aku telah pun memulakan penulisan novel kedua yang buat masa ini dinamakan "Transgenesis" beberapa bulan lalu. Oleh kerana kesibukan tugas hakiki, aku terpaksa mengabaikan sementara penulisan novel ini untuk seketika.

Bila aku melihat kembali apa yang telah ditulis, aku terasa tidak berpuas hati dengan hasilnya. Maka, aku putuskan semalam untuk menulis kembali dengan melakukan rombakan besar kepada jalan cerita "Transgenesis" dengan harapan ianya akan menjadi lebih menarik.

Aku masih sasarkan April untuk ku siapkan novel kedua ini. Insya-Allah jika semuanya berjalan lancar, aku berharap novel ini akan terbit menjelang separuh kedua 2007.

Isnin, 19 Mac 2007

Maklum balas novel pertama

Rasa seronok juga bila melihat orang memegang novel "Ombak Senja." Setakat ini alhamdulillah, maklum balas yang diterima amat positif.

Seorang remaja Kadazandusun dari Kota Kinabalu memberikan respons yang amat positif. Begitu juga beberapa orang remaja (baik lelaki mahupun perempuan) yang nampaknya tidak jemu membaca novel ini untuk mengetahui kesudahannya.

Setidak-tidaknya, ini menjadi motivasi buat diriku untuk terus berkarya.